Groningen Airport Eelde (IATA: GRQ / ICAO: EHGG) of ook wel bekend als simpelweg Eelde airport is een civiele luchthaven. De luchthaven ligt vlakbij het plaatsje Eelde in de provincie Drenthe. Het ligt net ten zuiden van de stad Groningen.

Landing Eelde

Baanverlenging
Op 24 april 2013 vond op Eelde airport een opening plaats van de vernieuwde en verlengde landingsbaan, 05-23. De lengte van de baan is nu 2500 meter. Het doel van deze baanverlenging is om met een gelijkblijvend aantal vliegtuigbewegingen toch een aanzienlijke groei van passagiers en vrachtverkeer te realiseren. Omdat de landingsbaan nu langer is, kunnen vliegtuigen, die op dit moment al op Eelde vliegen, zwaarder beladen worden.

Gebruik 2016
In 2016 wordt Eelde airport aangedaan door vijf luchtvaartmaatschappijen: Transavia.com, Corendon, TUI, Stobart Air en Wizzair. Met deze maatschappijen is het mogelijk om vanaf Eelde in de zomer van 2015 naar: Canarische eilanden, Griekenland, Polen, Portugal, Spanje, Turkije en Verenigd Koninkrijk te reizen. In de winter van 2015/2016 is het mogelijk om naar: Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en Gdańsk te vliegen. Overigens komen er ook vele privé vliegtuigen, medische vliegtuigen, lestoestellen en natuurlijk pret vliegtuigen. Het grootste aantal vliegbewegingen komt voort uit les- en pretvluchten.

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle vaste vluchten voor zowel in de winter als in de zomer? Kijkt u dan naar de volgende pagina’s: Winterschema & Zomerschema.

Op Eelde airport zijn ook een aantal bedrijven en vliegclubs gevestigd. Een belangrijk bedrijf is onder andere General Enterprises (Cirrus Europe). Omdat er niet zo extreem veel passagiersvliegtuigen komen is Eelde airport ideaal voor trainingsvluchten.