Vandaag is Frisian Flag 2016 van start gegaan, tijdens deze editie volgen wij elke dag een ander ATC kanaal. Vandaag trapt Leeuwarden Tower deze serie af.

Ochtendwave:
Al vroeg in de morgen ging er een enkele F-16 uit, POLLY01, deze heeft de weersomstandigheden in het oefengebied bekeken. Hierna gingen de deelnemers opstarten en vertrokken ze richting het oefengebied. Nadat de deelnemers vertrokkken waren kwamen er nog vijf F-16’s van Vliegbasis Volkel binnen voor Frisian Flag. Uiteindelijk keerden de deelnemers allemaal weer terug naar de basis. Beluister hieronder de opname van de ochtendwave:

Middagwave:
Net na twaalf uur kwam er een Falcon 20 van Cobham Aviation binnen om deel te nemen aan Frisian Flag. Rond 13:00 gingen de eerste vliegtuigen opstarten en begon de middagwave. Alle deelnemers zijn vervolgens weer veilig geland, op een incident met een Britse Tornado na. Deze Tornado had last van zogenaamde ‘hot brakes’ na landing, de brandweer heeft dit incident veilig afgehandeld. Beluister hier de opname van de middagwave:

Voor meer opnames zie: Klik

Voor meer informatie over Frisian Flag 2016 zie: Klik

Share This