Het jaar 2015 is weer bijna voorbij, uit traditie blikt het LvnNL team terug op het jaar.

Het jaar had een leuke start toen het LvnNL team uitgenodigd werd om de luchtverkeersleidingstoren van vliegveld Eelde te bezoeken. Tijdens dit bezoek zijn wij tot nieuwe inzichten gekomen en hebben wij ook afspraken gemaakt met de Luchtverkeersleiding Nederland (LvNL) over het publiceren van bijvoorbeeld opnames. Incidenten kunnen veel indruk maken op een luchtverkeersleider, daarom publiceren wij niet altijd een opname of verwijderen we een opname op verzoek van LvNL. Wij hechten veel waarde aan deze band met LvNL en willen de luchtverkeersleiders wederom bedanken voor dit bezoek.

Na een paar rustige maanden brak de maand April aan, ook bekend als de Frisian Flag maand, dit is voor ons altijd een drukke maar leuke maand. In de aanloop naar deze oefening proberen wij zo veel mogelijk informatie te verzamelen en te publiceren op onze site, ook komend jaar gaan we dat weer doen. (ga naar www.frisianflag.nl voor de laatste ontwikkelingen)
Frisian Flag 2015 was een bijzondere editie, veel landen kwamen niet, maar de Amerikanen kwamen wel met de F-15. Uiteindelijk waren er weer een flink aantal deelnemende vliegtuigen en was het erg druk bij de vliegbasis.

Eind mei werd bekend dat ANWB MAA de aanbesteding voor de ambulancehelikopter voor de Waddeneilanden had gewonnen. Voor dit contract werd tijdelijk de PH-FRL geleaset van het Duitse ADAC, deze helikopter heeft Eelde ook een keer aangedaan tijdens een trainingsvlucht. In juni bleek de gunning aan ANWB onterecht te zijn en is dus verworpen, RAV Fryslân ging in gesprek met de tweede partij. RAV Fryslân kwam er niet uit met deze tweede partij en heeft de aanbesteding ingetrokken.

Eind dit jaar hebben wij weer een enquète gehouden om inzicht te krijgen wat de volger van ons verwacht en wat verbeterpunten zijn. De mensen die de enquète ingevuld hebben gaven ons gemiddeld een 7.6, waar wij als team erg tevreden mee zijn. Uit de reacties kwam ook naar voren dat er meer vliegbewegingen getweet moeten worden en ook in de nacht. Wij doen dit als hobby naast ons dagelijks leven, hierdoor kan het voorkomen dat er niemand aanwezig is om te tweeten.

2016 beloofd weer een leuk jaar te worden voor de luchtvaart met Frisian Flag en in het bijzonder de Luchtmachtdagen op vliegbasis Leeuwarden waarbij de JSF waarschijnlijk aanwezig zal zijn. Wij gaan in 2016 weer ons best doen om zo veel mogelijk informatie te publiceren en actief te tweeten. Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2016

LvnNL team

Share This